MUDr. Markéta Geleneky
je odborníkem na problematiku klinické toxoplasmózy. Působí jako konzultant v této oblasti na Infekční klinice FN Na Bulovce Praha. Zaměřuje se především na diagnostiku a léčbu vrozené toxoplasmózy, a to u těhotných pacientek i novorozenců. Věnuje se pravidelné přednáškové a publikační činnosti. Bližší informace o jejích aktivitách klikni zde

Toxoplazmoza Vloženo: 30.12.2018
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, sem ve 25 týdnu těhotenství a dělala sem k obědu koleno, které sem asi 30 minut vařila v papiňáku a poté se peklo asi hodinu v troubě na 200 stupňů. Poté sme maso jedli, vypadalo hotové, snědla sem asi 2-3 kousky z vrchu a když sme maso okrájeli úplně u kosti bylo dost krvavé, je zde riziko nákazou toxoplazmozy?
Vloženo: 31.12.2018
_ Odpovědět
Dobrý den, tepelná úprava masa byla dostatečná, riziko nákazy je naprosto zanedbatelné. Přesto testování alespoň 1x v těhotenství doporučuji. S pozdravem, MUDr. Markéta Geleneky
Přidat odpověd: