_Klasika nemusí být nudná. Vánoční řízky mohou letos dostat nový kabátek. Vyzkoušíte jej?

Už máte dost klasických vánočních pokrmů? Nebo nepatříte mezi milovníky ryb? Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty na štědrovečerní večeři.

Datum publikace: 21.12.2017
Klasika nemusí být nudná. Vánoční řízky mohou letos dostat nový kabátek. Vyzkoušíte jej?

V parmazánovém obalu

Není podstatné, jestli použijete vepřové nebo kuřecí, ta největší lahoda je totiž sýrová vrstva na povrchu.
Příprava: 35 minut
Smažení: 20 minut

Počet porcí: 4

Suroviny
4 kuřecí nebo vepřové řízky
sůl, pepř
80-100 g hladké mouky
2 vejce
50 g parmazánu
5-6 lžic strouhanky
1 lžičku sladké nebo uzené papriky
olej na smažení

Postup:
Maso naklepejte mezi dvěma fóliemi a poprašte moukou, přebytečnou oklepejte. Pak obalte řízky vejci prošlehanými se solí a pepřem a nakonec je obalte ve strouhaném sýru smíchaném se strouhankou a paprikou. Smažte z obou stran v horkém oleji. 

Obalené v cornflakes

Můžete použít nejen snídaňové neslazené lupínky, ale také nadrcené kukuřičné chipsy.

Příprava: 30 minut
Smažení: 25 minut

Počet porcí: 4

Suroviny
4 krůtí stehenní řízky
asi 100 g hladké mouky
2 vejce
sůl, pepř
asi150 g lupínků, neslazených
olej na smažení

Postup:

Maso naklepejte a naporcujte na menší kousky. Řízečky obalte v mouce, ve vejcích smíchaných se solí a pepřem a nakonec v najemno podrcených lupíncích. Smažte v oleji a nechte okapat na papírových utěrkách.

 

Kuřecí řízek s bylinkami

Nejenom že bylinkový trojobal bude krásně vypadat, bude ale i skvěle chutnat!


Příprava: 30 minut
Smažení: 20 minut

Počet porcí: 4

Suroviny

4 kuřecí řízky
4 plátky toustového chleba
1/2 svazku pažitky
1/2 svazku petrželky
3-4 snítky tymiánu
3 lžíce parmazánu

špetka citronové kůry
asi 100 g hladké mouky
2 vejce
sůl, pepř

Postup:

V robotu nasekejte suchý toastový chleba najemno, pak rozmixujte najemno bylinky. Těm nesvědčí dlouhé mixování – spařily by se. Drobečky a bylinky smíchejte se sýrem a kůrou a dejte do širší mísy. Naklepané maso osolte a opepřete, obalte v hladké mouce, prošlehaných vejcích a pak obalte v bylinkové strouhance. Smažte v oleji, přebytečný tuk nechte krátce odsát papírovými utěrkami..

Autor: Eliška Krausová

Diskuze ke článku
Vložit nový příspěvek