_Klasika nemusí být nudná. Vánoční řízky mohou letos dostat nový kabátek. Vyzkoušíte jej?

Klasika nemusí být nudná. Vánoční řízky mohou letos dostat nový kabátek. Vyzkoušíte jej?
Datum publikace: 21.12.2017

Už máte dost klasických vánočních pokrmů? Nebo nepatříte mezi milovníky ryb? Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty na štědrovečerní večeři.

V parmazánovém obalu

Není podstatné, jestli použijete vepřové nebo kuřecí, ta největší lahoda je totiž sýrová vrstva na povrchu.
Příprava: 35 minut
Smažení: 20 minut

Počet porcí: 4

Suroviny
4 kuřecí nebo vepřové řízky
sůl, pepř
80-100 g hladké mouky
2 vejce
50 g parmazánu
5-6 lžic strouhanky
1 lžičku sladké nebo uzené papriky
olej na smažení

Postup:
Maso naklepejte mezi dvěma fóliemi a poprašte moukou, přebytečnou oklepejte. Pak obalte řízky vejci prošlehanými se solí a pepřem a nakonec je obalte ve strouhaném sýru smíchaném se strouhankou a paprikou. Smažte z obou stran v horkém oleji. 

Obalené v cornflakes

Můžete použít nejen snídaňové neslazené lupínky, ale také nadrcené kukuřičné chipsy.

Příprava: 30 minut
Smažení: 25 minut

Počet porcí: 4

Suroviny
4 krůtí stehenní řízky
asi 100 g hladké mouky
2 vejce
sůl, pepř
asi150 g lupínků, neslazených
olej na smažení

Postup:

Maso naklepejte a naporcujte na menší kousky. Řízečky obalte v mouce, ve vejcích smíchaných se solí a pepřem a nakonec v najemno podrcených lupíncích. Smažte v oleji a nechte okapat na papírových utěrkách.

 

Kuřecí řízek s bylinkami

Nejenom že bylinkový trojobal bude krásně vypadat, bude ale i skvěle chutnat!


Příprava: 30 minut
Smažení: 20 minut

Počet porcí: 4

Suroviny

4 kuřecí řízky
4 plátky toustového chleba
1/2 svazku pažitky
1/2 svazku petrželky
3-4 snítky tymiánu
3 lžíce parmazánu

špetka citronové kůry
asi 100 g hladké mouky
2 vejce
sůl, pepř

Postup:

V robotu nasekejte suchý toastový chleba najemno, pak rozmixujte najemno bylinky. Těm nesvědčí dlouhé mixování – spařily by se. Drobečky a bylinky smíchejte se sýrem a kůrou a dejte do širší mísy. Naklepané maso osolte a opepřete, obalte v hladké mouce, prošlehaných vejcích a pak obalte v bylinkové strouhance. Smažte v oleji, přebytečný tuk nechte krátce odsát papírovými utěrkami..

Autor: Eliška Krausová

Diskuze ke článku
Vložit nový příspěvek