_Chuť dětství: Hrnková bábovka

Chuť dětství: Hrnková bábovka
Datum publikace: 29.11.2017

Milují ji děti všech věkových kategorií. Upečte ji dnes a máte svačinu i na zítra. Pokud zbyde.

Na 1 formu

Příprava: 60 minut

 

Co na těsto?

3 vejce

1 hrnek třtinového cukru

1 vanilkový cukr (z pravého lusku)

kůra z 1 citronu

1 necelý hrnek mléka

2 necelé hrnky polohrubé mouky + na vysypání formy

1 prášek do pečiva (ideálně bez fosfátů)

50 g másla + na vymazání formy

2 lžíce kakaa

moučkový cukr na posypání

 

Jak na to?

  1. Utřete vejce s cukry, přidejte kůru z citronu, mléko, mouku a nakonec prášek do pečiva. Do těsta nakonec zlehka vmíchejte rozehřáté máslo.
  2. Máslem vymažte pečlivě formu na bábovku a vysypejte moukou. Polovinu těsta rovnoměrně nalijte do formy. Zbytek smíchejte s kakaem a přendejte do formy.
  3. Pečte v předehřáté troubě při 180°C dozlatova, asi 40 minut. Že je bábovka hotová poznáte tak, když do ní píchnete špejlí a zůstane suchá. Ještě teplou vyklopte a až trošku vychladne, zasypte zlehka moučkovým cukrem.
Diskuze ke článku
Vložit nový příspěvek