_Klasika v chutném kabátku: Sekaná pečeně s mrkví

Klasika v chutném kabátku: Sekaná pečeně s mrkví
Datum publikace: 16.11.2017

Milovala jste tohle jídlo jako malá holka, je načase naservírovat jej rodině.

4 porce

příprava: 20 minut + 80 minut pečení

Co na sekanou s mrkví?

2 šalotky (nebo 1 cibule)

2 středně velké mrkve

olivový olej

? pórku

500 g mletého masa (mix vepřové a hovězí)

1 vejce

1 lžíce plnotučné hořčice

1 lžíce sušené majoránky

1 lžíce sušeného tymiánu

sůl a pepř

domácí strouhanka dle potřeby

Jak na to?

  1. Šalotky a mrkev oloupej a nakrájejte nadrobno. Orestujte je na pánvi s olivovým olejem, přidejte nakrájený pórek a vše restujte na skus. Odstavte a nechte trošku vychladnout.
  2. Mleté maso přendejte do mísy. Přidejte vejce, hořčici, majoránku, tymián, sušený česnek (pokud chcete použít čerstvý, nasekejte ho a dejte na pánev k šalotce), sůl a pepř. Přidejte orestovanou zeleninu a vše promíchejte. Podle potřeby vmíchejte strouhanku.
  3. Vytvarujte z masové směsi dvě šišky, přendejte je do pekáče, zapíchejte do nich po dvou párátkách (sekaná  „nespadne“ a snadněji poznáte, že je maso hotové, když je vytáhnete a budou suché). Přiklopte a pečte v předehřáté troubě při 180°C asi hodinu. Podle potřeby podlijte vodou. Pak odklopte a pečte dozlatova, ještě asi 20 minut.
Diskuze ke článku
Vložit nový příspěvek