_Recepty mezinárodní kuchyně vhodné pro děti

Cestování se stalo neoddělitelnou součástí dnešního moderního života. Nejistotu však může, zejména u rodin s malými dětmi, vyvolat strach z neznámého jídelníčku. Pokud máte obavy z toho, jak váš potomek bude reagovat na neznámá jídla, můžete zkusit nějaký exotický recept vyzkoušet doma, ještě „nanečisto“.

Datum publikace: 25.08.2012
Recepty mezinárodní kuchyně vhodné pro děti

Arabská kuchyně

 

Hummus

Suroviny na 2 porce:

  • 130?g cizrny, vařené nebo konzervované, scezené
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • sekaná zelená petrželka
  • sůl, pepř, případně paprika nebo chilli

Vařenou, nebo konzervovanou cizrnu rozmixujeme. Postupně přiléváme olej, na závěr přidáme kořenicí přísady a krátce prošleháme, aby se vše spojilo do hladké pasty. Podáváme jako pomazánku na chléb nebo jiné pečivo, s drobným slaným pečivem nebo s chlebovou plackou. 

Italská kuchyně

 

Špagety s rybou

Suroviny na 2 porce:

  • 200 g špaget
  • 200 g nakrájeného platýse nebo jiné ryby
  • 1 menší šalotka
  • 1 dcl zeleninového vývaru
  • 100 g olivového oleje
  • 4 lžíce strouhaného parmezánu
  • lístky čerstvé bazalky
  • 4 cherry rajčátka

Na olivovém oleji orestujeme šalotku, přidáme platýse, opečeme, lehce ochutíme solí, přidáme vývar, necháme prohřát. Přidáme parmezán a do této směsi vložíme uvařené špagety. Při podávání zdobíme lístky bazalky a cherry rajčátky.

Řecká kuchyně

Telecí moussaka

Suroviny na 2 porce:

  • 300 g mletého telecího masa
  • 200 g loupaných rajčat v plechovce
  • 1 cibule
  • 4 čerstvá rajčata
  • 1 masitý lilek
  • olivový olej, sůl, pepř 

Na oleji orestujeme cibuli, přidáme maso, ochutíme solí a pepřem. Přidáme rajčata a lehce podusíme. Lilek nakrájíme na plátky a ty jednotlivě opečeme na oleji. Do zapékací misky vložíme vrstvu mletého masa a střídavě prokládáme opečenými plátky lilku a rajčat. Vrchní vrstva musí být maso. Podáváme s vařenými bramborami. 

Francouzská kuchyně

 

Bageta plněná tvarohovým sýrem a krůtí šunkou

Suroviny na 2 porce:

  • 1 velká světlá francouzská bageta
  • 100 g krůtí šunky
  • 1 kvalitní sýr typu žervé
  • 50 g margarínu
  • 2 rajčátka
  • 1 salátová okurka
  • 4 ředkvičky
  • 1 malý ledový salát 

Bagetu necháme v troubě čerstvě rozpéct. Poté jí podélně prořízneme a potřeme margarínem a sýrem. Proložíme krájenou zeleninu a navrch dáme plátky pečené šunky. Přiklopíme druhým dílem bagety a rozdělíme na dvě poloviny.

 

 

Diskuze ke článku
Vložit nový příspěvek